De 12 meest 'bingeworthy' series voor tijdens de blok.
JOGGING AAN, KOFFIETJE KLAAR, BOEKJE OPEN EN SERIETje START. READY, SET... GO!
Het eeuwig dilemma: een serie die je kan boeien, je tot rust kan brengen of je net kan doen lachen. Maar die tegelijkertijd ook niet té interessant of spannend is omdat je jouw concentratie nodig hebt voor je cursussen. It's a fine line to walk. Game Of Thrones, Breaking Bad, De Dag of zelfs Grey's Anatomy (be honest) vind je hier dus niet terug. Wij deden namelijk de test!
Friends
Well no-one told you de blok was going to be this way. Onze all time favourite is en blijft Friends. Deze gemakkelijk verteerbare serie is na 20 jaar nog steeds een van de meest populaire series wereldwijd.

Zeg nu zelf, waar zou je zijn zonder Monica's neurotisch gedrag of Chandler's sarcastische one liners? Friends is eigenlijk niet meer dan Dafalgan in TV-formaat. Tien seizoenen lang niet te hoeven nadenken kan tijdens de blokperiode een waar cadeau zijn. Wil je gewoon even wenen van het lachen? Check dan zeker de Friends bloopers hier. Oh - My - God!
Peaky (F*cking) Blinders
Geweld, humor, drama en Cillian Murphy. Deze serie heeft het allemaal. Het laatste seizoen eindigde december 2017. Sinds kort weten we dat het langverwachte seizoen 5 deze lente op Netflix verschijnt. Net op tijd voor de blok. Chanceke.

Deze serie geeft je (excuse my french) de ballen om door te zetten. Zeker tijdens je examens. Want als Thomas Shelby dat allemaal kan overleven, dan kan jij de blok doorkomen. Deze topcast (Cillian Murphy, Helen McCrory, Annabelle Wallis, Tom Hardy, Adrien Brody - to name a few) zet je geest op scherp.

De kans is groot dat je tijdens het kijken de een paar meer noten op je zang krijgt. Zelfzekerheid verzekerd met dank aan de Shelby's.
How I Met Your Mother
De kans is groot dat je deze al enkele keren hebt gezien, maar hij blijft toch goed hé.

HIMYM is 9 seizoenen lang het verhaal van hoe Ted zijn vrouw ontmoette. Kleine spoiler: zijn vrouw komt er nauwelijks is. Het is meer een coming of age story, als we dan toch eerlijk zijn.

De serie is slim geschreven. Opgebouwd rond flashbacks, met een stevige cast (NPH) en een goede dosis liefde (yes you're gonna cry) blijft HIMYM een topfavoriet.
Downton Abbey
Een uur lang genieten en wegdromen, maar stiekem ook een beetje bijleren. Wie had er voor de komst van Downton Abbey al van de end tail gehoord? Exactly.

Geschiedenis-nuts, period drama lovers en scandal cravers look no further. Pas wel op, Downton Abbey werd 3 keer op rij verkozen tot de meest verslavende serie in de USA en de UK. Misschien goed dat er slechts 9 afleveringen per seizoen zijn.

De mix tussen het nostalgisch escapisme (seizoen 1 start net na het zinken van de Titanic), de hoge productiewaarde (wat. een. huis) en de fascinerende onderwerpen en relaties zorgen voor 3 keer goud.

Binnenkort is de langspeelfilm in de zalen. De echte tip? Shit the Dowager Countess says.
Brooklyn Nine-Nine
Een echte no-brainer deze. Absurde hilariteit verzekerd. Brooklyn Nine-Nine is het soort serie die de meeste studenten zelfs opzetten tijdens het studeren omdat het zo gemakkelijk is.

"Tijdens de examens wil ik domme humor, mijn hoofd even afzetten en daar is Brooklyn Nine-Nine perfect voor. Ik wil gewoon meer Charles." - Eva Daelman.

Brooklyn Nine-Nine krijgt ook extra props voor z'n diversiteit en realistische afbeelding van verschillende culturen. Ze vervallen absoluut niet in stereotypes en dat alleen verdient een applausje. Ze hebben ook al 2 Emmy's in de shakosj! Congrats.
Bones
Er bestaan wel meer dan een miljoen crime series. Maar bij de meeste haakten wij na het eerste seizoen al af. Niet echt geschikt binge materiaal dus. Bones kunnen we dan weer wel aanbevelen!

Doctor Brennan en agent Booth bouwen een team om lugubere moordzaken op te lossen aan de hand van - you guessed it - bones! Een sterke dosis wetenschap, actie en Amerika. Verrassend goed.

12 seizoenen kijkplezier. Hier ben je dus voor een langere tijd vertrokken! Net goed voor tijdens de blok.
Charmed
Ah, een tikkeltje nostalgie kan nooit kwaad, toch? En een beetje girl power al zeker niet.

Gemakkelijk te volgen, een heerlijke combinatie Nineties/early Nillies en een gezonde dosis actie.

Heb je het niet echt met magie en heksen? Dan brengt de 20-jarige CGI misschien wel een smile op je gezicht.
Parks & Recreation
Met Saturday Night Live veteranen zoals Amy Poehler (tevens de maker van deze serie) kan je blokdag niet kapot wanneer Parks & Recreation op staat.

Wat maakt P&R zo perfect voor de blokperiode? De geweldige motivatie en steun die Leslie Knope haar beste vriendin Ann Perkins geeft doorheen de serie. Een voorsmaakje kan je hier al krijgen.

Nog een reden nodig? 1 naam: Ron Swanson.
Masterchef Australia
Minder bekend in België maar een absolute reuzehit in het buitenland. 24 amateurchefs gaan de strijd aan met elkaar om de volgende Masterchef te worden. Dus voor de foodies onder jullie is dit de perfecte serie.

Het gaat niet enkel om de gerechten. Elke week komen de beste chefs langs om nieuwe opdrachten uit te delen (Jamie Oliver, Nigella Lawson, Gordon Ramsey...)

Masterchef Australia werd een van de meest succesvolle reality-shows omwille van z'n hoge knuffelfactor. De voornaamste eigenschappen die deze serie je geeft tijdens de blok zijn doorzettingsvermogen, motivatie en honger.

Elke week verschijnen er zo'n 4 à 5 afleveringen. Een seizoen heeft dus meer dan 70 afleveringen. Za-lig.
Gilmore Girls
Kort samengevat: moeder-dochter comedy-drama dat snel snel snel gaat. Gesprekken aan 100 km/u afgezet tegen het prachtige stadje van Stars Hollow. Je begint te kijken omwille van de relatie tussen Emily, Lorelai en Rory (grootmoeder-moeder-dochter, aka the Gilmore Girls). Je blijft kijken omwille van de fascinerende maar hilarische inwoners van Stars Hollow.

Gilmore Girls kan je perfect op de achtergrond opzetten omdat het voornamelijk dialoog en muziek is. Geen zware actie dus. Alhoewel de gesprekken erg snel gaan, straalt deze serie rust uit. Alle seizoenen staan op Netflix inclusief de reboot van 2017. You will not regret it.
Het Eiland
Jaaaaaa! Een goede oude klassieker.

Hier moeten we niet te veel woorden aan vuil maken. Series zoals Het Eiland, In de Gloria en noem maar op zijn aan een opmars bezig. Ze blijven relevant en zijn geweldig easy om te volgen. Op Netflix zal je dit pareltje niet terugvinden maar op Youtube wel! Hoera! Check hier de eerste aflevering.
Welke series kijk jij tijdens je examenperiode? Laat het ons weten en wie weet featuren wij jouw idee in ons volgende artikel! Veel blok- en kijkplezier!
APRIL, 30 / 2019

Text author: Georgina Cocker
Made on
Tilda