Dat zwart gat na de blok, wat kan je er tegen doen?
We moeten even eerlijk zijn met elkaar. De examens vragen tijd, energie en nog eens tijd. Wanneer de blok dan eindelijk voorbij is, wat doe je dan best om je tijd te vullen?
Blok-bucket-list

Tijdens het studeren is het meestal enorm gemakkelijk om op toffe dingen te komen die je absoluut wilt doen eens de examens voorbij zijn. Na het laatste examen zit die inspiratie soms weer mijlenver. Hou daarom tijdens je blokperiode een klein notitieboekje bij de hand. Heb je een leuk idee dat je nu niet kan uitvoeren maar wel na je examens? Schrijf het op! Zo heb je altijd iets om op terug te vallen als de blok gedaan is.
"Vroeger speelde ik elke dag gitaar. Dat heb ik nu al jaren niet meer gedaan. Maar na de examens haal ik m'n gitaar nog eens uit de kast en herleef ik m'n jeugd."
Haal een oude hobby uit de kast.

Of het nu sporten, lezen, schrijven of dansen is, het merendeel van onze hobby's worden aan de kant geschoven tijdens de examens. Een hobby uitvoeren als pauze-momentje kan wonderen doen. Maar ook na de blokperiode kan een oude hobby uit de kast halen je het perfecte me-time momentje bezorgen.

Spring even terug in de tijd en denk na over activiteiten die je vroeger gelukkig maakte. Gitaar? Een bepaalde sport? Wie weet maakt het binnenkort terug deel uit van je alledaagse agenda. Tot de volgende blok weer begint alleszins.
Food is love baby.

Tijdens de blok overleven de meeste studenten op Red Bull, koffie en toast of spaghetti. Dus wanneer de examens dan eindelijk gedaan zijn, mag er wel wat gegeten worden. In welke keuken heb je zin? Welk restaurant staat er op jouw radar? Maak er een geweldige avond van en geniet. Ja, mama's keuken of zelf even lekker koken kan ook tellen.
Food = love = life.
Work work work wo...

Misschien verbaast het je om 'werk' in dit lijstje terug te vinden maar toch is het zo! Volgens onderzoek is het de beste manier om niet in een eindeloos dipje terecht te komen. De grote meerderheid van studenten begint binnen de twee weken na examens onmiddellijk terug te werken op zijn/haar studentenjob. Waarom? Het brengt je terug in een ritme en je wordt beloond voor je harde werk (iets wat bij examens niet altijd het geval is).

Zoek jij nog een studentenjob voor de zomer? Dan kan je altijd bij Studaro aankloppen.
Festivalfever.

België is het land van de festivals. Van juli tot en met september vinden er meer dan 36 (en dat zijn gewoon de grote) festivals plaats in ons klein landje. Wil je even volop genieten? Kies je voor een bepaald genre of een bepaalde sfeer? Aan het strand of in het platteland? Keuze genoeg!
Laat iets weten
Heb je een vraagje voor Studaro? Wil je eens op de koffie komen of heb je een top idee voor het volgende Studaro Academy artikel? Drop ons een berichtje hier beneden.
Phone: +32 498 51 54 73
E-mail: info@studaro.com
Port Arthurlaan 11
9000 Gent
JUNE, 19 / 2019

Text author: Georgina Cocker
Made on
Tilda