Onze Top 4: de beste studeer-apps, websites en tools van 2019.
Studeren is al moeilijk genoeg. Maak het jezelf gemakkelijk(er) door DEZE APPS EN WEBSITES TE GEBRUIKEN TIJDENS JE BLOK. Hier IS ALVAST ONZE TOP 4.
Maak een gepersonaliseerde studiequiz, werk met flashcards en leer al spelend jouw materie. Werkt als geen ander!
QUIZLET.COM

Een belangrijk (en wellicht het saaiste) deel van het studieproces is herhalen. Als je moeite hebt met je cursus, een nieuwe taal, definities... van buiten te studeren kan Quizlet goed van pas komen.

Op Quizlet.com creëer je zelf studiesets die je zoveel als je wil kan herhalen, oefenen, van buiten leren en kan delen met je medestudenten. Vooral die laatste functie is enorm handig! Spreek met je medestudenten af wie welk hoofdstuk, onderdeel of vak omzet in een Quizlet studieset. Die kan je dan met elkaar delen en maakt je werklast een stuk kleiner. Try it out here.

Je kan Quizlet.com gratis gebruiken. Als je meerdere functies wilt gebruiken zoals advertentie-vrij studeren, de nachtmodus, je eigen audio opnemen enz. kan dat voor € 1,67 per maand (of €19,99/jaar). Een zacht prijsje die voor de meeste studenten zeker haalbaar is.
Red de wereld tijdens je blok! Download de Forrest-app hier helemaal gratis.
FOREST

De Forest-app zorgt ervoor dat je tijdens het studeren een beetje bijdraagt aan een groenere wereld. Deze app is perfect voor studenten met uitstelgedrag of met een GSM-verslaving.

Hoe werkt het nu? Wanneer je de app gedownload hebt, open je hem tijdens het studeren. Wanneer je de app opent start je met een klein zaadje. De bedoeling is dat je nu zo lang mogelijk niet aan je GSM komt. Kom je toch aan je GSM? Dan stopt het boompje met groeien. Sluit je de app? Wel dan sterft het boompje.

Elke dag wordt er zo een boompje toegevoegd aan jouw persoonlijk bos. Zo heb je een goed overzicht van hoe je het elke dag doet en kan je je studietijd beter in het oog houden.

Forrest werkt samen met Trees For The Future. Je krijgt credits wanneer je de app gebruikt en wanneer je jouw boompjes laat groeien. Die credits worden gebruikt door Trees For The Future om wereldwijd echte bomen te planten. Op dit moment heeft de organisatie er al zo'n 145 miljoen geplant. Ongelooflijk, toch?

Je kan de app voor €2,29 downloaden in de App Store of Google Play. De moeite waard, we promise!
Ga naar stuvia.be, kies welke samenvattingen je nodig hebt of upload ze zelf.
STUVIA.BE

Op zoek naar goede samenvattingen, voorbeeldvragen of flashcards? Op Stuvia kan je voor alledrie terecht. Misschien ben je zelf in het bezit van goede samenvattingen en wil je die graag delen met je medestudenten. De kracht van Stuvia zit in de volledigheid ervan. Je kan er voor elke (Belgische) school terecht.

Om het in hun woorden te zeggen: haal hogere cijfers en voorkom herexamens. De samenvattingen zijn geschreven door jouw medestudenten en zijn dus perfect toegepast op de examens die je moet afleggen.

Voor een zacht prijsje (tussen de 4 en 8 euro) kan je deze verkopen of zelf aanschaffen. Dat kan ook met de Bancontact app. Gratis is het dus niet. Maar wel de moeite waard. Onze redactie probeerde het zelf al enkele keren uit en was niet ontevreden ;-).


Voeg afbeeldingen, geluid, foto's of pictogrammen toe aan je mind maps. Kies zelf je kleuren en wees creatief met je studiemateriaal. Leer sneller en beter.
SIMPLE MIND

Mindmappen is een geweldige manier om structuur aan je cursus/leerstof te brengen. Het is een bewezen manier van beter studeren.

Door gewoon al een mind map van je cursus te maken, kan je al zo'n 60% meer onthouden dan door enkel en alleen te lezen. True story. Echt waar. Gene zever José.

Simple Mind helpt je met het creëren van mind maps als je liever niet met pen en papier werkt. Het grote voordeel is dat het niet enkel op je computer bruikbaar is maar ook op iPads, tablets en smartphones. Je kan dus eigenlijk al beginnen aan je mind maps in de les.

Het is gratis te gebruiken maar voor extra functies moet je wel wat euro's neerleggen.

Opgelet!
Een mindmap volgt jouw natuurlijke hersenspinsels en is daarom enkel voor jou leesbaar en begrijpbaar. Het is het creëren van een mindmap dat je helpt onthouden, niet per sé het afgewerkt product. Mindmaps uitwisselen is dus niet het beste idee.

Hoe begin je aan een mindmap? Check het filmpje hieronder.
MINDMAP
Hoe maak je nu eigenlijk best een mindmap? Check dit filmpje van de VUB. Die helpt je zeker op weg.
Staat jouw favoriete website en/of tool er niet bij? Gebruik jij nog andere apps bij het studeren? Laat het ons hier weten en we voegen jouw advies toe aan ons volgende artikel!
APRIL, 4 / 2019

Text author: Georgina Cocker
Made on
Tilda