Lindsay De Donder

Chief HR officer @Studaro
Generation Z
Hier komen ze dan,
Generation Z
Een nieuwe generatie jongeren bestormt de arbeidsmarkt. Zijn we daar op voorbereid? Hoe verschilt die nieuwe generatie dan van de vorige?
Waren Millennials al niet erg genoeg?
Waarom is de shift naar de nieuwe generatie Z een belangrijk topic denk je?
De generatieshift betekend meestal een grote verandering voor de arbeidsmarkt. Generation Z is voor veel mensen nog een compleet mysterie en niet iedereen weet hoe ze zich hierop moeten voorbereiden. Hier bij Studaro komen we voor het eerst in contact met studenten uit deze generatie en ook voor ons is het soms zoeken. We merken bijvoorbeeld dat deze generatie toch anders naar een job kijkt dan vorige generaties.
Wat is een generatie? En is dat eigenlijk nog van belang?
Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat we een generatie niet mogen gaan zien als een homogene groep. Een generatie is volgens velen eerder een lens waardoor je veranderingen in de maatschappij beter kunt begrijpen. Het is geen label dat je zomaar op iemand kan plakken.

Anderzijds is het wel zo dat een generatie wordt gekenmerkt door dezelfde grote gebeurtenissen. Millennials hebben bijvoorbeeld gemeenschappelijk dat ze allemaal de opkomst van sociale media, video games, google, smartphones etc. hebben meegemaakt. Maar ook zaken zoals 9/11. Een generatie maakt sterk emotionele
connecties met deze momenten. Ze hebben een sterke impact op hoe zij de wereld zien.

Generatieonderzoek blijft dus belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je werknemers beter kan begrijpen. Je hoort wel vaker verhalen over botsingen tussen Babyboomers en Millennials op de werkplaats. Het is dus aan te raden om hier in je rekruteringsproces en breder nog, in je HR beleid, rekening mee te houden.
Wat typeert Generation Z?
Generation Z groeide op in een onzekere tijd. Tijden van financiële crisis, terreur in eigen land, het oprukken van extreem rechts… dat heeft hun visie op het leven enorm gekleurd. Onderzoek toont aan dat ze een stuk realistischer en kritischer in het leven staan dan bijvoorbeeld Millennials. Millennials zijn opgegroeid met het idee dat je alles kan worden dat je wil, zolang je er maar in gelooft. Generation Z heeft dat een stuk minder. Als je opgroeit in onzekere tijden dan ga je ook meer op zoek naar zekerheid, onderzoek toont dan ook aan dat deze generatie veel meer waarde hecht aan het bezitten van geld. Een belangrijk aspect voor hen tijdens hun
zoektocht naar een job.

Daarnaast worden ze ook wel de 'digital natives' genoemd. De eerste generatie die geen weet heeft van een wereld zonder smartphones en social media. Ze groeiden op in een wereld waar alle informatie binnen handbereik is.
Neemt generation Z minder risico's in vergelijking met Millennials?
Dat zou ik niet zeggen. Ze gaan meer op zoek naar stabiliteit dan de vorige generatie, dat wel. Ze hechten ook meer waarde aan geld bijvoorbeeld. Maar vrijheid staat op de eerste positie, meer zelfs dan bij Millennials. Het woord 'moeten' is voor hun compleet uit den boze.
Typerend voor Millennials is dat er een minder harde scheiding komt tussen werk- en privéleven. Ze gaan op zoek naar een flexibele bedrijfcultuur die aansluit bij hun behoeftes. Geldt dat ook voor generation Z?
Ja absoluut! Generation Z gaat op zoek naar een job die 100% bij hun past. Het hele Work-Life Balance gaat over naar een Work-Life Fluency. Wij zeggen: we gaan naar het werk en we hopen dat het daar leuk is. Jongeren nu gaan dat net omgekeerd bekijken: alles moet één geheel vormen.

Work en life vloeien in elkaar over. Ze worden daarom ook wel eens Digital Nomads genoemd. Van gelijk waar ter wereld gaan ze hun rol invullen. Freelance zal dus nog meer opkomen. Dit is uiteraard niet alleen een trend die we zien bij de nieuwe generatie, ook bij de Millennials zien we dit steeds meer terugkomen. Ze hebben een voorkeur om hun professionele identiteit te laten samenvloeien met hun ware identiteit. Wij werken vaak met het concept van verschillende identiteiten: mijn persoonlijke ik, mijn professionele ik, mijn romantische ik… De nieuwe generatie zegt gewoon nee, dit ben ik.
Millennials werden soms ook wel de Generation Why genoemd. Hoe zit dat bij Generation Z?
Er komt ontzettend veel op jongeren af en ze worden voortdurend gedwongen om keuzes te maken. Dit brengt hen vaak tot deze 'waarom-vraag'. Waarom moeten ze het één doen, het andere laten en waarom zijn dingen zoals ze zijn? Jongeren hebben steeds meer behoefte aan inhoud, ze willen iets leren.

Wat we merken is dat GenZ zelfs nog meer vragen gaat stellen. We gaan van de Generation Why naar de Generation Why-When-How-What. Het vergaren van informatie is namelijk hun grootste troef. Veel managers schrokken destijds wanneer Millennials met veel vragen kwamen. Als we kijken naar GenZ dan hebben zij voor de
meeste vragen zelf al een antwoord gevonden (al dan niet online). Hun vragen zullen dus verder gaan en peilen naar de echtheid van de gevonden informatie.

Generation Z kijkt (nog) meer naar imago en naar identiteit. Klopt het plaatje wel? Enkele jaren geleden waren de meeste mensen gelukkig met het woord duurzaamheid op de bedrijfswebsite te zien verschijnen. Dat gaat nu niet meer zo gemakkelijk. De nieuwe generatie wil actie zien en doorprikt het fabeltje moeiteloos.

Lees meer over hoe Generation Z de arbeidsmarkt voorgoed zal veranderen en hoe jij je daarop kan voorbereiden.

About Studaro Expert
Studaro is Belgium's fastest growing student & graduate consulting agency. On a day to day basis we match young potentials with inspiring companies in Belgium, where both sides get the chance to grow and learn from each other. Studaro Expert and Studaro Academy are spots where high potential students and companies can learn more about what it is to thrive in the War for Talent.
Want to share your expertise?

Feature yourself on Studaro Expert. Get in touch!
Phone: +32 498 51 54 73
E-mail: info@studaro.com
Port Arthurlaan 11
9000 Gent
Help
Subscribe to our newsletter
© All Rights Reserved for Studaro BVBA
RPR Opgeëistenlaan 401 E, 9000 Gent ; 0700.324.954
Made on
Tilda