Lindsay De Donder

Chief HR officer @Studaro
Generation Z
Generation Z op de werkvloer
Dit tweede interview met Lindsay De Donder bespreekt hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de komst van de nieuwe generatie. Lees het eerste interview hier.
Nu dat Generation Z meer en meer op de arbeidsmarkt verschijnt, hoe uit zich dat in de bedrijfsniveau?
De laatste maanden heb ik heel wat interviews afgenomen en werkte ik op Studaro samen met jongeren van deze nieuwe generatie. Wat mij opvalt is dat ze zich op een andere manier omschrijven. Ze vertellen graag over wie ze zijn als persoon en wat ze kunnen. Ze identificeren zich niet langer met één jobfunctie, zoals in het verleden wel werd gedaan.

Bedrijven zeggen vaak: "dit is de functie, wij willen dat je in dat vakje past." - Waarop zij antwoorden: "ik pas niet in 1 vakje".

De laatste jaren wordt er veel meer ingezet op loopbaanontwikkeling en carrière mogelijkheden wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Toch zullen bedrijven een tandje moeten bijsteken om de volgende generatie aan te trekken en vooral gemotiveerd te houden.

Het is een ondernemende generatie en het zijn vaak harde werkers. Ze kregen van kleins af aan de boodschap 'werk hard en zorg dat je iets kan doen met je talenten'. Ze willen dan ook dat hun volledige potentieel gezien en benut wordt. Helaas is dat vaak niet mogelijk omdat we in het bedrijfsleven nog te vaak vast hangen aan vooropgestelde functies en het daarbij horende takenpakket. Hierdoor merken we bij Studaro dat deze generatie nog sneller gaat afhaken. Op het moment dat ze niet meer uitgedaagd worden treed de verveling op wat uiteraard alleen maar nefast is voor de motivatie.

Slechts enkele bedrijven koppelen zich vandaag de dag los van bedrijfsfuncties en gaan effectief over naar die rollen. Door in te zetten op de sterktes van je medewerkers en zo teams samen te stellen voorkom je dat 'bore-out' gegeven natuurlijk voor een stuk. Dit geldt uiteraard ook voor medewerkers uit voorgaande generaties, niet enkel voor GenZ.


Een bore-out? Hoe zie je dat Lindsay?
Ondertussen zitten we in een tijd waarin het concept 'burn-out' stilaan (h)erkent begint te worden. Daarnaast is er ook nog zoiets als 'bore-out' wat we op dit moment nog iets minder vaak horen vallen.

Er is helaas nog niet zo heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar 'bore-out'. Wat wel uit deze onderzoeken naar voor kwam is dat 'bore-out' vaak voorkomt bij jongeren. Dit omdat hun eerste job vaak niet zo uitdagend is en ze er zelf duidelijk hogere verwachtingen van .

Gen Z is het gewoon om constant overspoelt te worden door informatie en kan deze dan ook een stuk sneller verwerken dan voorgaande generaties. Wanneer deze jongeren niet voldoende worden uitgedaagd in hun job dan treed er verveling op. Gelukkig laten veel medewerkers het zover niet komen en nemen ze het heft in eigen handen door op zoek te gaan naar een andere job. Het lijkt me dus wel cruciaal om in deze (nog steeds) tijden van 'war for talent' in te zetten op de job beleving van je medewerkers.

Wil je meer weten? Drie concrete tips wanneer je Generation Z in dienst neemt.
About Studaro Expert
Studaro is Belgium's fastest growing student & graduate consulting agency. On a day to day basis we match young potentials with inspiring companies in Belgium, where both sides get the chance to grow and learn from each other. Studaro Expert and Studaro Academy are spots where high potential students and companies can learn more about what it is to thrive in the War for Talent.
Want to share your expertise?

Feature yourself on Studaro Expert. Get in touch!
Phone: +32 498 51 54 73
E-mail: info@studaro.com
Port Arthurlaan 11
9000 Gent
Help
Subscribe to our newsletter
© All Rights Reserved for Studaro BVBA
RPR Opgeëistenlaan 401 E, 9000 Gent ; 0700.324.954
Made on
Tilda