Lindsay De Donder

Chief HR officer @Studaro
Generation Z
Op kantoor met de nieuwe generatie? Hier hou je best rekening mee.
Generation Z op kantoor? Drie concrete tips om je op weg te helpen.
Stap 1 - Benut hun volledige potentieel.
Neem een stapje terug en laat het idee van one size fits all positie los. Beschrijf jobfuncties niet langer meer als een hokje waar ergens de perfecte kandidaat voor rondloopt. Vacatures moeten een goede combinatie van hard én soft skills naar voren schuiven. Jongeren willen een bepaalde rol vervullen.

Lees hier meer over Generation Z en hoe zij hun professionele leven inschatten.
De professionele identiteit vloeit voor hen veel meer samen met hun ware identiteit.
Op dit moment beschrijven vele mensen zich nog vanuit verschillende identiteiten: mijn persoonlijke ik, mijn professionele ik, mijn romantische ik… en zo gaan ze zich dan ook gaan gedragen. Jongeren en voornamelijk GenZ zegt eerder gewoon nee, dit ben ik. Een 'ik' met een brede waaier aan talenten en capaciteiten.
Stap 2 - Digital Natives
Gebruik de brede en uiteenlopende (basis)kennis van jongeren. Bij heel wat van onze klanten zien we bijvoorbeeld dat er volop wordt ingezet op digitalisering en proces automatisatie. Projecten waarbinnen het eigenlijk een troef is om jonge medewerkers mee te betrekken. Ik ben dan ook blij te horen dat veel van onze klanten de voordelen van deze digital natives hebben ondervonden. Steeds meer krijgen we dan ook de vraag om voor dit soort projecten specifiek met onze hoger opgeleide studenten te kunnen samenwerken. Jongeren hebben daar een natuurlijke feeling voor en kunnen zo waardevol zijn binnen een digitaal project.
Stap 3 - Wees authentiek. Don't fake it.
Authenticiteit is enorm belangrijk. GenZ lijkt te leven in een eigen 'digitale - social media - bubble'. Als geen ander zijn ze expert in het opsmukken van foto's en hun imago. Uiteraard kan je dan als bedrijf niet achterblijven en moet je mee evolueren in deze digitale tijden. Maar opgelet, want deze generatie hecht wel degelijk belang aan authenticiteit en ze hebben ook snel door wanneer een boodschap niet strookt met de werkelijkheid. Dit is mede te danken aan het feit dat we in deze tijden ook alles onmiddellijk online en in ons netwerk kunnen gaan checken.

Het is dus belangrijk dat bedrijven, bij het uitwerken van hun employer branding activiteiten en het uitschrijven van hun vacatures, trouw blijven aan hun eigen bedrijfscultuur. Een beeld die strookt met wat je echt kan waarmaken zodat je medewerkers niet alleen kan aantrekken maar ook op langere termijn kan behouden. Wat je zegt en wat je belooft moet 100% overeenkomen met de realiteit.

Ben jij net zoals Lindsay een expert? Zin om ook jouw ideeën te delen op Studaro Expert? Laat het ons weten.
About Studaro Expert
Studaro is Belgium's fastest growing student & graduate consulting agency. On a day to day basis we match young potentials with inspiring companies in Belgium, where both sides get the chance to grow and learn from each other. Studaro Expert and Studaro Academy are spots where high potential students and companies can learn more about what it is to thrive in the War for Talent.
Want to share your expertise?

Feature yourself on Studaro Expert. Get in touch!
Phone: +32 498 51 54 73
E-mail: info@studaro.com
Port Arthurlaan 11
9000 Gent
Help
Subscribe to our newsletter
© All Rights Reserved for Studaro BVBA
RPR Opgeëistenlaan 401 E, 9000 Gent ; 0700.324.954
Made on
Tilda